lauantai 13. lokakuuta 2007

Suomen TV mainostaa Ruotsia

Pietarsaaressa 1918 teloitettavien riviin vietiin myös johtava suomenkielinen kunnallismies, joka oli ollut mm. suojeluskunnan perustajajäsen. (kepu+kok jne vaikenevat, koska teloittajat olivat ruotsalaisia.) Pietarsaaressa ei siis ollut punaisten aseellista toimintaa, joten "punaisina" teloitetut haettiin tehtaiden luottamusmiehistä ym. ay-väestä (tästä puolestaan sdp+vas vaikenevat visusti).

Kuningaskuluttajan entinen juontaja Jaakko Kylävaara lähti sdp:n eduskuntavaaliehdokkaaksi 1999 eli ohjelma on poliittinen. Kuningaskuluttaja haastatteli E. Mickwitziä syksyllä 2002, mainitsematta hänen jäsenyyttään kielilakikomiteassa - kielilakisalaliitto!

Kuningaskuluttaja-ohjelmasta kaikki ruotsalaisuuden esittely on sensuroitu (tuoteselosteet, VR:n ruotsinkieliset kuulutukset jne jne). Tv-katsojan kuluttajansuoja heikkeni olennaisesti sdp:n lopetettua A-pisteen, YLEn ainoan epäpoliittisen ajankohtaisohjelman - tätä ei Kuningaskuluttaja kerro.
Kuningaskuluttaja -tv-ohjelma mainostaa ruotsalaisia tuotteita, esimerkiksi 11.10.2007 vertailussa huomattava osa tuotteista oli ruotsalaisia joiden joukosta tietysti valitsivat mainostettavan ruotsalaistuotteen. Piilomainontaa.

- YLE on poliittinen kuten hallintoneuvoston kokoonpano kertoo. YLEn tirehtööri Mikael Jungner oli Paavo Lipposen sihteeri salaisen kielilain valmistelun aikaan (1999-2003) - eli Lipponen pystyy sanelemaan mitä YLE hänestä kertoo.

tv1/2:n uutisissa Marjo Rein on mainostanut ruotsalaisia suuryrityksiä sekä poliiseja. Tosin paljasti Ruotsin salakuunteluhankkeen 2007. Eli ainakin tällöin Rein oli Suomen kansan asialla.

Riina Malhotra on kepulainen ja moni tv-kasvo poliittinen. Kepulla on vanha liittosuhde MTV3:een, sen 1. uutistenlukija Pirkko Arstila oli Kepun ehdokkaanakin 1970-luvulla. Kepu paljasti talousvaikeutensa viikon kuluttua eduskuntavaalien 2007 jälkeen.

MTV3:n 9:n uutisissa Maija Lehmusvirta käytti 26.3.2007 sanaa "ääri-" virolaisista patsaan siirron vaatijoista. Ei kuitenkaan Viron hallituksesta sen siirrettyä patsasta keväämmällä, mitä 26.3. Lehmusvirran "ääri"-ihmiset olivat vaatineet. Eli MTV3 leimaa ihmisiä asiattomasti ja poliittisesti uutisissaan. MTV3:n uutisten sensuuri on usein tv-kanavien kovinta.